Szűrés

TOP termékek

Látogató számláló

0
1
4
1
1
8
6

A Novreczky Kft-nél a lehetetlent azonnal teljesítjük, a csodára egy kicsit várni kell!

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

Az alábbi dokumentum a NOVRECZKY Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett www.novreczky.eu webáruházban (a továbbiakban: Novreczky Webshop) történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza.

 

NOVRECZKY Kft. adatai:

Székhely: 7632 Pécs, Móra Ferenc utca 50. földszint 1.

Üzlet: 7632 Pécs, Móra Ferenc utca 50. földszint 1.

Telefon: 06 72 522 807

Fax: 06 72 332 061

E-mail cím: novreczky@novreczky.eu

Bejegyző bíróság: Pécsi Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 02-09-068815

Adószám: 13075675-2-02

Közösségi adószám: HU 13075675

Számlavezető pénzintézet: Takarékbank Zrt.

Számlaszám: 50800180-15322667-00000000 (HUF)  /   50800180-58116410-00000000 (EUR)

IBAN számlaszám: HU71508001801532266700000000 / HU48508001805811641000000000

SWIFT: TAKBHUHB

A kereskedelmi tevékenységet nyilvántartó hatóság és a nyilvántartási szám:

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, 6747/2019.

Tárhely szolgáltató neve, címe: UNAS Online Kft. 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

 

  1. Általános rendelkezések

 

A Novreczky Webshop a NOVRECZKY Kft. internetes áruháza, melyben fűtéstechnológiai és kapcsolódó termékeket értékesít. A Novreczky Webshop-on keresztül történt elektronikus rendelésleadással a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint vásárlási szerződés jön létre a Szolgáltató és a rendelést leadó magánszemély vagy cég (továbbiakban Megrendelő) között.

A Megrendelő a rendelés adatait, valamint a rendeléssel kapcsolatos szerződési feltételeket az adatok ellenőrzése oldalon az „Elfogadom az Általános szerződési feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót.”  jelölő négyzet bejelölésével és megrendel gomb megnyomásával fogadja el.

Szolgáltató kijelenti, hogy az elektronikus úton történő értékesítéshez a jogszabályban előírt feltételekkel és hatósági engedélyekkel rendelkezik.

A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

A szerződés nyelve magyar.

A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

A Novreczky Webshop használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Novreczky Webshop felületén elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.

 

  1. Szerződő felek

 

A vásárlási szerződés a Szolgáltató, mint eladó, és a Megrendelő, mint vevő között jön létre. Szolgáltató csak a www.novreczky.eu oldalon, a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes webáruházon keresztül leadott rendelésekért felel.

Megrendelő az adatok megadása című aloldalon található adatlap kitöltésével adja meg vásárlási adatait, a Szolgáltató ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli. Szolgáltató a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megrendelő valódiságát jogosult ellenőrizni.

Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kéri el a Szolgáltató a Megrendelőtől, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára Szolgáltató nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek.

 

III. Árak, szállítás díja

 

A termékek mellett feltüntetett ár a termék ára, amely tartalmazza az Áfát (bruttó ár), de nem tartalmazza a szállítási költségeket. Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a Megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi, és a rendelést jóváhagyja, vagyis elküldi a Szolgáltató részére.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, beleértve a szállítás díját is, amennyiben a Megrendelő szállítást is választott.

Ha akciós ár kerül bevezetésre bármely termékre vagy a kiszállításra vonatkozóan, Szolgáltató teljeskörűen tájékoztatja a Megrendelőket az akció időtartamáról a Honlapon keresztül.

Szállítási díj:

- Futárszolgálattal,  mely függ a csomag méretétől és a választott fizetési módtól is (mindenkori visszaigazolás szerint).

- Személyes átvétel az üzletben ingyenes.

Ha valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

Akciós termékek esetében, az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Ha készlethiány miatt az akciós áron megrendelt termék nem szállítható, úgy ennek tényéről, - a rendelés feldolgozását követően – Szolgáltató elektronikus úton tájékoztatja a Megrendelőt.

 

  1. Fizetési módok

 

Megrendelő megrendelését a következő fizetési módok igénybevételével tudja kiegyenlíteni:

Utánvét:

Ha az utánvételes fizetést választja a Megrendelő, úgy a csomag díját és az esetleges szállítási költséget a futárnak fogja kiegyenlíteni a csomag átvételekor.

Utánvét díja:

-függa az utánvét összegétől (mindenkori visszaigazolás szerint).

Banki átutalás:

Ha a Megrendelő a banki átutalást választja, a megrendelés alapján kiállított számlát Szolgáltató e-mailben átküldi a megrendelésen szereplő e-mail címre, és ez alapján a Megrendelő elindíthatja az utalást. A csomagot az összeg Szolgáltató számláján történő jóváírást követően indítja útjára a Szolgáltató. A banki átutalásnak a bank által szokásosan felszámított díjon kívül egyéb költsége nincs, de számolni kell a banki tranzakció időtartamával is.

Bankkártyás fizetés:

- Az üzletben vagy a futárszolgálatnál (amennyiben a futárcég ezt a lehetőséget biztosítja).

- A webshop felületen max 250.000,-Ft vásárlási értékig.

 

  1. A NOVRECZKY Kft. felelősségvállalása

 

A NOVRECZKY Kft. tevékenységének megvalósításához a termékkínálat, a szállítás és a fizetés terén partnerekkel működik együtt, így a vásárlási szerződés teljesülését e partnerek szerződésteljesítése is befolyásolja. Az ezzel kapcsolatos mindenkori tudnivalók és felelősségvállalások jelen szerződés részét képezik és az alábbi helyeken olvashatók:

www.gls-hungary.com

A NOVRECZKY Kft. vállalja, hogy a fent jelzett dokumentumokban leírtakat magára nézve kötelezőnek tekinti és azok teljesüléséért mindent elkövet. Megrendelő kijelenti, hogy a dokumentumok tartalmát ismeri és tudomásul veszi.

 

  1. A megrendelő felelősségvállalása

 

Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően.

 

 

 

VII. A megrendelés menete, visszaigazolás, szerződés létrejötte

 

Rendelés menete

Megrendelő a Novreczky Webshopban megrendelhető, kategóriákba rendezett termékek között a "Termékkategóriák" menüpontra kattintást követően böngészhet, és választhatja ki a megrendelni kívánt terméket.

Megrendelőnek lehetősége van a kereső mezőt kitöltve, a megvásárolni kívánt termékre név, vagy típus szerint is rákeresni.

Ha a Novreczky Webshopban eladásra meghirdetett valamely termék megfelel a keresési feltételeknek, akkor a rendszer azt megjeleníti.

Megrendelő a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, illetve esetlegesen egyéb választható tulajdonságáról, a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat.

Megrendelő a termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületen található „Kosárba” gombra kattintva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket és helyezheti kosarába, és ugyanezen a felületen tudja megadni termék mennyiségét, a nyilak használatával.

A kosár tartalmát (a kiválasztott termék darabszámát, és a megrendelés összegét) Megrendelő a Honlap jobb oldalán, a "Kosár" ikonra kattintva ellenőrizheti. A „Kosár” ikonra kattintva Megrendelőt a kosár felületre navigálja a rendszer.

A „Kosár” felületen a Megrendelő részletesen megtekintheti és ellenőrizheti a kosárba helyezett termékek listáját, azok nettó és bruttó árát, a megrendelni kívánt darabszámot, valamint az összegző táblázat alján a megrendelése végösszegét.

Ezen a felületen a Megrendelő még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából a szemetes ikonra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is változtatni tud és a mennyiség módosításával a kosár tartalma automatikusan frissül.

A „Tovább” gombra kattintással Megrendelő folytathatja a megrendelését a Novreczky Webáruházban.

A megjelenő felületen Megrendelő választhat, hogy

  • amennyiben regisztrált felhasználó, úgy belép az oldalra a „Bejelentkezés regisztrált felhasználóknak” mezőbe belépési adatait megadva vagy
  • regisztráció nélkül vásárol a megrendelési űrlap kitöltésével.

Ha a Megrendelő regisztrált korábban, de elfelejtette jelszavát, lehetősége van a jelszó emlékeztető segítségét igénybe venni. („Elfelejtettem a jelszavamat”)

Ha a Megrendelő még nem regisztrált, de a megrendelési űrlapon megad egy jelszót, akkor már nem regisztráció nélküli vásárlás hajt végre, hanem egyben regisztrál is a rendszerbe. Ha a Megrendelő nem szeretne regisztrálni, akkor a jelszó megadását mellőzze.

A belépést, illetve regisztrációt/adatok megadását követően a Megrendelő az „Szállítás és fizetés” felületre érkezik. Itt a szállítás módját és a fizetés módját kell kiválasztani, majd a tovább gombbal tudja rögzítetni.

Megrendelő az adatok ellenőrzése oldalra jutva áttekintheti rendelése részleteit. Ha valamely adat tévesen szerepel, akkor vagy a vissza gomb többszöri megnyomásával léphet vissza a hibás adatot tartalmazó oldalra, vagy a hibás adat mellett szereplő ceruza ikonra kattintva az adott adatcsoport módosítását lehetővé tevő oldalra jut vissza, majd a módosítás után a tovább gomb segítségével haladhat tovább. Az ellenőrző felületre visszatérve a megrendelőnek lehetősége van megrendeléséhez megjegyzést fűzni az erre biztosított mezőben.

Ha mindent rendben talált a megrendelésével az adatok ellenőrzése oldalon, akkor az „elfogadom az általános szerződési feltételeket és az adatkezelési tájékoztatót” jelölő négyzetet bejelölve és a megrendel gombra kattintva küldheti el az igényét.

Szolgáltató a megrendelés beérkezéséről az ezt követő felületen és emailben is, értesíti a Megrendelőt, ahol a megrendelés száma is megtalálható. Szolgáltató rendszere minden beérkezett rendelésnek automatikusan rendelésazonosító-számot ad, melyet a Megrendelő által megadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező és visszaigazolt megrendelés érvényes!

 

Ajánlat visszaigazolása

Az automatikusan a Megrendelő részére küldött visszaigazoló e-mail nem minősül a Szolgáltató részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának, és a visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a Szolgáltató és a Megrendelő között. Az automatikus visszaigazoló emailt a rendszer küldi, jelezve, hogy a megrendelés beérkezett a Szolgáltató rendszerébe.

A megrendelés beérkezését követően a Szolgáltató megkezdi a megrendelés feldolgozását, majd a megrendelés feldolgozásának megtörténtéről egy második emailben tájékoztatja a Megrendelőt, mellyel érvényes szerződés jön létre a Szolgáltató és a Megrendelő között. E visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Megrendelő között Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó második emailt, mely a megrendelés visszaigazolását tartalmazza.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A Megrendelő jogosult a megrendelés visszaigazolása, feldolgozása után, de még a megrendelt árukat tartalmazó küldemény feladása előtt a szerződéstől díjmentesen elállni. Az elállást írásban, a rendelésazonosító-szám megjelölésével kell a novreczky@novreczky.eu e-mail címre vagy a Kapcsolat oldalon feltüntetett fax-számra eljuttatni.

Ha Megrendelő rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

 

VIII. Elállási/Felmondási jog

 

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (jelen pontban a továbbiakban „Fogyasztó”).

Fogyasztó a szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

  1. a) terméknek,
  2. b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
  3. c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
  4. d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó a megvételt követően használatba vette a terméket, az ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozik a Szolgáltató felé, hiszen a hatályos jogszabályok értelmében a Fogyasztó felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A Szolgáltató tehát követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés, illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését.

A vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja a Fogyasztó részére, hanem a termék szemrevételezésének, ki, illetve felpróbálásának lehetőségét.

 

Elállási/Felmondási jog gyakorlásának menete

Ha a Fogyasztó elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postán vagy elektronikus úton küldött levél útján az alábbi címre:

NOVRECZKY Kft.

7632 Pécs, Móra Ferenc utca 50. földszint 1.

E-mail: novreczky@novreczky.eu

Postán történő nyilatkozatküldés esetén a postára adás dátumát, elektronikus levél esetén az elektronikus levél küldésének idejét veszi a Szolgáltató figyelembe a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A fogyasztó határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 7632 Pécs, Móra Ferenc utca 50. földszint 1. címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy futárnak átadja) a terméket.

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli, kivéve, ha a Szolgáltató vállalta e költségek viselését. Szolgáltató azonban nem vállalja át a visszaszállítás lebonyolítását, illetve költségét a Fogyasztótól.

Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállítási) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

Szolgáltató a visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli. Szolgáltató a visszatérítést mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot veszi figyelembe a Szolgáltató.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

  1. a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
  2. b) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel
  3. c) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából.
  4. Szavatosság

Kellékszavatosság

Megrendelő a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet.

Fogyasztói szerződés keretében vásárolt új termék vásárlása esetén Megrendelő az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Megrendelő érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Megrendelő – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

Ha a kijavítást vagy a kicserélést Megrendelő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Megrendelő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

Megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

Megrendelő közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Megrendelő igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Megrendelő részére történő átadást követően keletkezett. Ha a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Megrendelőnek felróható okból keletkezett, nem köteles Megrendelő által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Megrendelő köteles bizonyítani, hogy a Megrendelő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Megrendelő a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

 

Termékszavatosság

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Megrendelő – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényként Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Megrendelőnek kell bizonyítania.

Termékszavatossági igényét a Megrendelő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Megrendelő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

Megrendelő termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A gyártó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

  1. Jótállás

 

Hibás teljesítés esetén Szolgáltató jótállásra köteles az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet rendelkezésének megfelelően.

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Megrendelőnek történő átadásának a napja, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

A jótállási jogokat kizárólag a fogyasztónak minősülő Megrendelő érvényesíthet.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Megrendelő részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

  • szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a Szolgáltató, vagy annak megbízottja végezte el,

illetve, ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)

  • rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
  • helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
  • elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Megrendelő:

  • elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Megrendelőnek okozott érdeksérelmet.
  • ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Megrendelő érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Megrendelőnek a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Megrendelő – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ha a Megrendelő a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, hanem köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és Megrendelő által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Megrendelő érdekeit kímélve kell elvégezni. A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Megrendelő a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

Megrendelőt azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Megrendelőt a jótállásból fakadó jogok a 9.1 és a 9.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

A jótállás tehát nem érinti a Megrendelő jogszabályból eredő – így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését.

Ha a felek között jogvita alakul ki, melyet békés úton rendezni nem tudnak, a Megrendelő békéltető testületi eljárást kezdeményezhet, a 14.1. pontban feltüntettettek alapján.

 

  1. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

 

A szavatossági igényeit a Megrendelő a Novreczky Kft adatai pontban feltüntetett elérhetőségeken keresztül jelentheti be.

A Szolgáltató által forgalmazott termékek mind hivatalos magyarországi gyártói garanciával rendelkeznek.

A garanciális feltételek a gyártók által megjelölt garanciális időn belül – kivéve a kötelező jótállás alá tartozó termékek - a márkaszervizekben érvényesíthetők! Előfordulhat, hogy valamely termék kötelező jótállás alá tartozik és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben meghatározott kötelező 1 éves jótállási időn túl a Szolgáltató több jótállási időt biztosít.

A márkaszervizek elérhetősége:

 

XII. Felelősség vállalás

 

A Novreczky.hu weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

A felhasználók a Novreczky Webáruházat, annak felületét kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

 

 

 

 

XIII. Szerzői jogok

 

A Novreczky Webáruház szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jog jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a weboldalon, valamint a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak:

bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve a különféle grafikákat, fotókat, videókat és egyéb anyagokat, a weboldal felületének elrendezését és egyéb vizuális megoldások, ötletet, megvalósítást).

A Novreczky Webáruház tartalmának, valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Novreczky Webáruház használata, megrendelés leadása, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot az oldalt használóknak a Novreczky Webáruház felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Novreczky Webáruház rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel.

Szolgáltató a szerzői jogainak megsértése esetén a jogsértővel szemben - az eset körülményeihez képest – az alábbi polgári jogi igényeket támaszthatja:

  1. a) követelheti a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását;
  2. b) követelheti a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől;
  3. c) követelheti, hogy a jogsértő - nyilatkozattal vagy más megfelelő módon - adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak;
  4. d) követelheti, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról;
  5. e) követelheti a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését;
  6. f) követelheti a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését.

Továbbá a Szolgáltató a szerzői jogai, valamint szerzői jogán alapuló személyiségi jogai megsértése esetén a jogsértővel szemben, az előző pontban meghatározottakon túl, a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítési igényt támaszthat, valamint sérelemdíjat követelhet.

 

XIV. Panaszkezelés

 

Megrendelő az alábbi elérhetőségeken tehet panaszt.

7632 Pécs, Móra Ferenc utca 50. földszint 1.

Telefon: 06 72 522 807

Fax: 06 72 332 061

E-mail cím: novreczky@novreczky.eu

Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi - vesz fel.

Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Megrendelőnek átadja, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el. Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Megrendelőnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát. Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Megrendelőt.

14.1. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Ha Szolgáltató és Megrendelő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztónak minősülő Megrendelő, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is, továbbá a következő jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Megrendelő számára:

  • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
  • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Szolgáltató székhelye szerint illetékes Testület:

Baranya Megyei Békéltető Testület

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

Telefon: 72 507 154

Fax: 72 507 152

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

  • Bírósági eljárás kezdeményezése.
  • Online vitarendezés

Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következő linken https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&reload=false elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján.

Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat.

Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Megrendelők a Webshop felületén keresztül történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Novreczky Webshop első használata alkalmával válnak hatályossá Megrendelővel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 

Pécs, 2019.04.01.

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató


Tartalomjegyzék
Az adatkezelés és feldolgozás alapelvei............................................................................................... 3
A NOVRECZKY Kft., mint adatkezelő adatai: ....................................................................................... 3
A NOVRECZKY Kft. által igénybe vett adatfeldolgozók: ........................................................................ 3
Speciális együttműködések ............................................................................................................... 5
Adatbiztonsági intézkedések ............................................................................................................. 5
Az adatokhoz való hozzáférés, az adatok tárolásának módja ............................................................... 6
Toborzás (új munkavállalók felvétele) ................................................................................................ 6
Szerződéskötéssel kapcsolatos adatkezelések ..................................................................................... 6
Számlázáshoz kapcsolódó adatkezelés ............................................................................................... 7
Panaszkezeléssel, ügyfélszolgálattal kapcsolatos adatkezelés ............................................................... 7
Online rendelés ................................................................................................................................ 8
Vásárlói regisztráció .......................................................................................................................... 9
Weboldallal kapcsolatos adatkezelés ................................................................................................... 9
Személyre szóló kommunikációval kapcsolatos adatkezelések ............................................................... 9
Hírlevél szolgáltatás ........................................................................................................................... 10
Közösségi oldalakkal kapcsolatos adatkezelés ....................................................................................... 10
Plug In-ek és beépülő modulok ............................................................................................................ 11
Sütik („Cookie”) .................................................................................................................................. 11
A hozzájárulás visszavonásának joga .................................................................................................... 12
A személyes adatokhoz való hozzáférés ................................................................................................ 12
Helyesbítéshez való jog ....................................................................................................................... 13
Adatkezelés korlátozásához való jog ..................................................................................................... 13
Törléshez - elfeledtetéshez való jog ...................................................................................................... 14
Tiltakozáshoz való jog ......................................................................................................................... 14
Adathordozhatósághoz való jog ............................................................................................................ 15
Jogorvoslati jogok ................................................................................................................................ 15
Jelen tájékoztató normatív hátterét a következő jogszabályok alkotják:
- az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.),
- az Európai Unió 2016/679. számú általános adatvédelmi rendelete (a továbbiakban: GDPR)

A tájékoztatóban található legfontosabb fogalmak és azok értelmezése:
• Érintett: a NOVRECZKY Kft. -vel kapcsolatba kerülő, vagy kapcsolatba került azon természetes személy, akire vonatkozóan és hozzá kapcsolódóan a NOVRECZKY Kft. személyes adatokat valamilyen módon kezel. Az Érintett a személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy lehet.
• Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (az Érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.
• Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.
• Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.
• Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.
• Az adatkezelés korlátozása: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából.
• Adatfeldolgozás: Adatkezelő által végzett adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.
• Címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az
uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem
minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak.
• Adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményez.

Az adatkezelés és feldolgozás alapelvei
A NOVRECZKY Tanácsadó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban NOVRECZKY Kft.), a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, amely az adatok biztonságát szolgálja.
Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről a NOVRECZKY Kft. külön értesíti ügyfeleit.
A NOVRECZKY Kft. a megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott személyes adatok helyességéért kizárólag az azokat megadó személy felel.
Felhívjuk a NOVRECZKY Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett tájékoztatása és ha szükséges hozzájárulásának beszerzése.

Illetéktelen 3. félnek személyes adatokat nem szolgáltatunk ki.

 

A NOVRECZKY Kft., mint adatkezelő adatai:
Megnevezése:
NOVRECZKY Tanácsadó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 7632 Pécs, Móra Ferenc utca 50. fszt. 1.

Adószám: 13075675-2-02

Cégjegyzékszám: 02 09 068815
Képviselője:
Novreczky Csaba János, ügyvezető
Központi e-mail címe:
novreczky@novreczky.eu
Telefonszáma:
+36-72-522-807
Postacíme:
7632 Pécs, Móra Ferenc utca 50. földszint 1. ajtó

A NOVRECZKY Kft. által igénybe vett adatfeldolgozók:

Megnevezése:
Microsoft Magyarország Kft.
Központi ügyfélkapcsolati pont:
https://support.microsoft.com/hu-hu/contactus/
Postacíme:
1031 Budapest, Graphisoft Park 3. (Záhony u.)
Az adatfeldolgozó adatvédelmi nyilatkozata:
https://privacy.microsoft.com/hu-hu
Feldolgozói tevékenysége:
Levelezőszerver-tárhely szolgáltatás

Megnevezése:
Google LLC
Központi ügyfélkapcsolati pont:
https://www.google.hu/intl/hu/contact/
Postacíme:
1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 USA
Az adatfeldolgozó adatvédelmi nyilatkozata:
https://policies.google.com/privacy?hl=hu
Feldolgozói tevékenysége:
Hírlevél küldéshez kapcsolódóan felhőtárhely szolgáltatás

Megnevezése:
Symbol Tech
Központi ügyfélkapcsolati pont:
ugyfelszolgalat@symboltech.hu
Postacíme:
1046 Budapest, Vécsey Károly u. 101.
Az adatfeldolgozó adatvédelmi nyilatkozata:
https://www.symboltech.hu/adatvedelmi-adatbiztonsagi-szabalyzat/
Feldolgozói tevékenysége:
Számlázó, CRM rendszer

Megnevezése:
GLS General Logistics Systems Hungary Kft.
Központi e-mail címe:
dpd@dpd.hu
Postacíme:
2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
Weboldala:
https://gls-group.com/HU/hu/home
Adatfeldolgozói nyilatkozata:
https://gls-group.com/HU/hu/adatkezelesi-tajekoztato
Feldolgozói tevékenysége:
Csomagküldő szolgáltatás

Megnevezése:
LDTRANS Logisztika Kft.
Központi e-mail címe:
info@ldtrans.hu
Postacíme:
6500 Baja, Kálvária utca 55.
Weboldala:
https://ldtrans.hu/lida/
Feldolgozói tevékenysége:
Csomagküldő szolgáltatás

Megnevezése:
DHL Express Magyarország Kft.
Központi e-mail címe:
ugyfelszolgalat.hu@dhl.com
Postacíme:
1185 Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér repülőtér 302. ép.
Weboldala:
https://www.dhl.com/hu-hu/
Feldolgozói tevékenysége:
Csomagküldő szolgáltatás

Megnevezése:
DiMail (DiMa.hu Kft.)
Központi e-mail címe:
info@dima.hu
Postacíme:
4032 Debrecen, Békessy Béla u. 9. C. épület 3. emelet 10. ajtó
Weboldala:
https://www.dima.hu/
Adatfeldolgozói nyilatkozata:
https://www.dima.hu/gdpr/adatkezelesi-tajekoztato/
Feldolgozói tevékenysége:
Hírlevélszolgáltatás

Megnevezése:
UNAS Online Kft.
Központi e-mail címe:
unas@unas.hu
Postacíme:
9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Weboldala:
https://unas.hu/
Az adatfeldolgozó adatvédelmi nyilatkozata:
https://unas.hu/adatkezelesi-tajekoztato
Feldolgozói tevékenysége:
Webtárhely/Webáruház rendszer integráció szolgáltatás

Speciális együttműködések
A NOVRECZKY Kft. termékei értékesítéséhez kapcsolódóan a következő szolgáltatókkal összeköttetésben áll:

Megnevezése:
Extreme Digital-eMAG Kft.
Központi e-mail címe:
info@emag.hu
Postacíme:
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Weboldala:
https://www.emag.hu/homepage
A szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata:
https://www.emag.hu/help/szemelyi-adatok-vedelme/?ref=footer_4_2

Megnevezése:
Árukereső (Online Comparison Shopping Kft.)
Központi e-mail címe:
info@arukereso.hu
Postacíme:
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Weboldala:
www.arukereso.hu
A szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata:
https://www.arukereso.hu/static/adatvedelem.html

Adatbiztonsági intézkedések
A NOVRECZKY Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adatok az arra jogosultsággal rendelkezők számára hozzáférhetőek maradjanak, továbbá a hitelességük mindvégig biztosított legyen.
A NOVRECZKY Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.
A NOVRECZKY Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatokkal arányos védelmi szintet nyújt.
Az adatokhoz való hozzáférés, az adatok tárolásának módja
Az érintettek által megadott személyes adatokhoz, valamint a technikai működés miatt automatikusan megismert adatokhoz kizárólag a NOVRECZKY Kft., mint adatkezelő, munkatársai és adatfeldolgozói férhetnek hozzá.
A NOVRECZKY Kft. számítástechnikai rendszerei központi épületében, valamint adatfeldolgozóinál találhatók meg.
Toborzás (új munkavállalók felvétele)
A NOVRECZKY Kft. teljes körű védelemben részesíti a jelentkezők személyes adatait és személyiségi jogait a beérkező önéletrajzok és csatolmányaik kezelése során.
Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) b) pont második fordulata: szerződés előkészítése (felvételt nyert, illetve az elutasított jelentkezők esetén)
Az adatkezelés célja: Új munkavállalók felvétele (jelentkező alapvető adatainak rögzítése, munkaköri alkalmasságának igazolása)
Személyes adatok köre: Önéletrajzban, motivációs levélben, referenciákban, egyéb beküldött dokumentumban szereplő adatok
Az adatkezelés időtartama: A felvételi eljárás lezárásáig (egyedi esetben, a jelentkező hozzájárulása esetén, a pályázati anyag tovább tárolása lehetséges a hozzájárulás visszavonásáig, vagy az egyedileg megállapított határidő lejártáig)
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: A pályázati anyag elbírálása nem lehetséges, így a munkaviszony nem hozható létre
Szerződéskötéssel kapcsolatos adatkezelések
Az árajánlat adása, megrendelések befogadása, valamint ezek alapján bármely szerződés megkötéséhez szükséges a felek azonosítása, valamint a szerződés tárgyának rögzítése. Ennek keretében a NOVRECZKY Kft. kezeli ügyfeleinek személyes adatait, valamint céges partnereinek képviselői és kapcsolattartói adatait.

Az adatkezelés jogalapja:
- GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont: Szerződés előkészítése és megkötése, az árajánlat, megrendelések és a szerződésekben található személyazonosító és szerződéses adatok vonatkozásában
- GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont: a NOVRECZKY Kft. szerződésteljesítéséhez fűződő jogos érdeke a kapcsolattartói adatok vonatkozásában
Az adatkezelés célja: Árajánlat nyújtása, megrendelő befogadása, ezek alapján megkötött szerződésben foglaltak teljesítése a szerződő felek igényei szerint.
Személyes adatok köre:
- Árajánlatban, megrendelőben és szerződésben szereplő adatok (név, cím, szállítási idő, fizetési adatok [fizetés módja, ár], termék adatai, rendelés száma, átvétel módja [így különösen futárszolgálattal való kiszállítás esetén annak megjelölése])
- Kapcsolattartásra szolgáló adatok (mint: név, telefonszám, e-mail cím)
Az adatkezelés időtartama:
- Az árajánlatban, megrendelőben és szerződésben szereplő adatok a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény által megállapított (szerződés megszűnését követő) 5 éves elévülési idő lejártáig kerülnek tárolásra
- A kapcsolattartói adatok a kapcsolattartásra okot adó szerződés megszűnésekor vagy a kapcsolattartási igény megszűnésekor törlésre kerülnek
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az adatok megadásának elmaradása nem teszi lehetővé az Ön azonosítását és az esetleges kapcsolatfelvételt, így a szerződés nem köthető meg, illetve nem teljesíthető.

Számlázáshoz kapcsolódó adatkezelés
A jogszabályok által támasztott formai követelményeknek megfelelő számla kiállításához szükség lehet az ügyfelek személyes adatainak kezelésére.
Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont: jogi kötelezettség teljesítése
Az adatkezelés célja: Törvényi előírásoknak megfelelő számla kiállítása
Személyes adatok köre: Név, lakcím (az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény)
Az adatkezelés időtartama: 8 év a számviteli törvény alapján (2000. évi C. törvény a számvitelről)
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Számlakiállítás lehetősége nélkül a NOVRECZKY Kft. elzárkózik a szerződéskötéstől.

Panaszkezeléssel, ügyfélszolgálattal kapcsolatos adatkezelés
A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény minden vállalkozás számára kötelezővé teszi a fogyasztók jogainak védelmét, valamint érdekeik érvényesítésének elősegítését. A kötelezettség teljesítése érdekében a NOVRECZKY Kft. vevőitől származó, termékeinek értékesítésével kapcsolatos panaszok kivizsgálása és dokumentálása érdekében kezel személyes adatokat.
Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont: jogi kötelezettség teljesítése, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A §-a alapján.
Az adatkezelés célja: ügyfelektől származó panaszok kivizsgálása, rögzítése és a panaszban foglaltaknak megfelelő intézkedések végrehajtása.
Személyes adatok köre: a panasszal kapcsolatban felvett jegyzőkönyvben szereplő adatok: ügyfél neve, lakcíme, panasz előterjesztésének helye, ideje, módja, a panasz részletes leírásában, a bemutatott iratokban, dokumentumokban és egyéb bizonyítékokban szereplő egyéb személyes adatok.
Az adatkezelés időtartama: az 1997. évi CLV. tv. 17/A. § (7) bekezdése értelmében a panasz felvételét követő 3 évvel az adatok törlésre kerülnek, kivéve, ha a NOVRECZKY Kft. jogi igények érvényesítéséhez fűződő jogos érdeke az adatok további tárolását megalapozza, ebben az esetben az adatok ezen jogos érdek megszűnésekor kerülnek törlésre.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az adatok megadásának elmaradása nem teszi lehetővé az Ön azonosítását, így a panasz megfelelő kezelése nem lehetséges.

Online rendelés
A NOVRECZKY Kft. által üzemeltetett weboldalon lehetőség van a termékek online történő megrendelésére. A rendelés teljesítéséhez szükség van bizonyos adatokra, egyfelől a távollevők közti szerződés megkötéséhez, másfelől a kiszállítás teljesítéséhez.
Az adatkezelés jogalapja: szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont).
Az adatkezelés célja: a vevő szerződéskötéshez szükséges mértékű azonosítása, a szállítási/számlázási cím meghatározása, a rendelt termék vevőhöz történő eljuttatása, a rendelés visszaigazolása, a kiszállítással kapcsolatos értesítés megtétele.

Személyes adatok köre:
- azonosító és szállítási adatok: név, szállítási és számlázási cím (irányítószám, város, utca és házszám);
- kapcsolattartási adatok: e-mail cím (rendelés visszaigazolás, szállítás visszaigazolás, csomag nyomon követése) és telefonszám (a kiszállítás részleteivel kapcsolatos egyeztetés);
- céges vásárlás esetén cég adatok: cím, kapcsolattartási adatok, adószám.
Az adatkezelés időtartama: a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény által megállapított – szerződés megszűnését követő – 5 éves elévülési idő lejártáig kerülnek az adatok tárolásra.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: az adatok megadásának elmaradása nem teszi lehetővé az Ön azonosítását és az esetleges kapcsolatfelvételt, így a szerződés nem köthető meg, illetve nem teljesíthető.
Igénybe vett adatfeldolgozó: a NOVRECZKY Kft. a rendelések kiszállításával csomagküldő szolgálatot bíz meg, amelynek teljesítése érdekében a vevők szállítási címét és kapcsolattartási adatait a szolgáltatónak.

Vásárlói regisztráció
A vásárlás során lehetőség van regisztrációra. A regisztráció számos előnyt biztosít a vásárlónak, úgy mint a gyorsabb vásárlási folyamatot, a rendelés nyomon követését, valamint hírlevél feliratkozási lehetőséget. A NOVRECZKY Kft. számára különösen fontos, hogy a regisztráció megtörténjen, mivel ez alapján képes a vásárlók megfelelő pontosságú azonosítására és a rendelések gyors teljesítésére.
Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelő megrendelés gyors teljesítéséhez, a hatékony szolgáltatáshoz fűződő jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).
Az adatkezelés célja: a vásárló regisztrációja, a gyorsabb ügyintézés és a rendelés nyomon követése érdekében.
Személyes adatok köre: e-mail cím.
Az adatkezelés időtartama: a regisztrációs adatok az adatkezeléssel szembeni eredményes tiltakozást követően, valamint az üzleti kapcsolat végleges megszűnésekor törlésre kerülnek.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a regisztráció – azonosíthatóság hiányában – nem lehetséges, ennek következtében az oldalon keresztül rendelés nem adható le.

Weboldallal kapcsolatos adatkezelés
Személyre szóló kommunikációval kapcsolatos adatkezelések
Amennyiben Ön elektronikus úton keresi meg a NOVRECZKY Kft-t (pl.: telefonon, e-mailben) elengedhetetlen, hogy a NOVRECZKY Kft. az adatait a válaszadáshoz szükséges mértékben kezelje.
Az adatkezelés jogalapja: Az adatfelvétel jogalapja a NOVRECZKY Kft. jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont). A NOVRECZKY Kft. jogos érdeke a későbbi kapcsolattartást, valamint a NOVRECZKY Kft. vagy más jogainak jövőbeni védelmét alapozhatja meg, egyéb adatkezelésnek jogalapja nem lehet.
Az adatkezelés célja: Amennyiben Ön elektronikus kapcsolatfelvételt kezdeményez, a NOVRECZKY Kft. rögzíti az e-mail címét, valamint a nevét, telefonos megkeresés esetén pedig a nevét és telefonszámát. A NOVRECZKY Kft.-nek ezeket az adatokat a válaszadáshoz szükséges mértékben és időtartamban kezelnie kell. Ezáltal lehetséges az Ön azonosítása, továbbá a személyre szabott és az elvárásainak megfelelő válasz megadása.

Személyes adatok köre:
-Online megkeresés esetén: név és e-mail cím
-Telefonos megkeresés esetén: név és telefonszám
Az adatkezelés időtartama: A NOVRECZKY Kft. az Ön fent megjelölt személyes adatait elsősorban a kapcsolattartás érdekében kezeli. Ennek megfelelően adatait az Ön által küldött üzenet esetén, az üzenet tartalmát képező ügy lezárását követően törli, kivéve, ha jövőbeni kapcsolattartáshoz fűződő jogos érdeke a személyes adat további kezelését indokolja, akkor ezen jogos érdek fennállásáig kezeli.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az adatok megadásának elmaradása nem teszi lehetővé az Ön azonosítását és az esetleges kapcsolatfelvételt, így a megkeresésre a NOVRECZKY Kft. -nek nem áll módjában válaszolni.

Hírlevél szolgáltatás
Az adatkezelés jogalapja: az Ön hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont), 2008. évi XLVIII. tv. 6. §).
Az adatkezelés célja: a NOVRECZKY Kft. tevékenységével, szolgáltatásaival összefüggő információk heti gyakorisággal, az ügyfél által megadott e-mail címre történő megküldése.
Személyes adatok köre: név, e-mail cím.
Az adatkezelés időtartama: a megadott adatok az Ön által adott hozzájárulása visszavonásáig/ erre irányuló kérelem esetén az adatok törléséig kerülnek megőrzésre, ennek hiányában két évig.
Amennyiben Ön visszavonja a hozzájárulását, az adatai késedelem nélkül törlésre kerülnek és további hírleveleket sem fog kapni a NOVRECZKY Kft-től. A hozzájárulás visszavonását/adatok törlésére irányuló kérelmet a novreczky@novreczky.eu e-mail címre küldött e-mailben teheti meg. Kérelemében jelölje meg a feliratkozásnál használt e-mail címet, az Ön azonosítása céljából.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a hírlevélküldési szolgáltatás teljesítése nem lehetséges.

Közösségi oldalakkal kapcsolatos adatkezelés
Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont: az Ön hozzájárulása
Az adatkezelés célja: A NOVRECZKY Kft. online kapcsolatfelvételi lehetőség, hírekhez való hozzászólás, véleménynyilvánítás biztosítása céljából üzemeltetett közösségi hivatalos oldalainak (Facebook, LinkedIn) működtetése.
Személyes adatok köre: Név, valamint azon adatok, melyeket Ön a NOVRECZKY Kft. közösségi oldalain önmagáról közzétesz.
Az adatkezelés időtartama: A hozzájárulás visszavonásáig
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az adatszolgáltatás elmaradásának nincs előrelátható következménye.
A NOVRECZKY Kft. közösségi oldalainak látogatói adataiból nem készít adatbázist, azokat a megadott céltól eltérő módon nem használja fel.
Az Európai Unió Bíróságának C-210/16 számú előzetes döntéshozatalra irányuló eljárásában hozott határozatának értelmében a hivatalos Facebook oldallal kapcsolatos személyes adatok kezelése tekintetében, közös adatkezelés valósul meg a NOVRECZKY Kft. és a Meta Platforms Ireland Limited között.

Plug In-ek és beépülő modulok
A NOVRECZKY Kft. weboldalán közösségi beépülő modulok, valamint egyéb harmadik féltől származó Plug In-ek működnek.
Google Térkép
Szolgáltató
Google Inc.
Célja, működése
Térképmegjelenítési szolgáltatás, amely lehetővé teszi a webhely számára, hogy az elhelyezkedéssel kapcsolatos adatokat az oldalaiba integrálja.
A gyűjtött személyes adatok
Böngészéssel kapcsolatos adatok, Google sütik által gyűjtött adatok, úgy mint: IP cím, böngésző és operációs rendszer típusa, a NOVRECZKY Kft. weboldalának URL címe.
Adatkezelési tájékoztatója
https://policies.google.com/privacy?hl=hu&gl=ZZ

Sütik („Cookie”)
A NOVRECZKY Kft. weboldala sütiket használ. A testre szabott kiszolgálás érdekében az Ön számítógépén kis adat-csomagot, ún. sütit (angolul: cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a NOVRECZKY Kft.-nek lehetősége van összekapcsolni az Ön aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalmainak tekintetében.
Az adatkezelés jogalapja: A működéshez alapvetően szükséges sütik esetén a NOVRECZKY Kft. jogos érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, minden más süti esetén az Ön hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bek. a) pont).
Az adatkezelés célja: A webhely igénybevételének biztosítása, a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a tevékenység nyomon követése, webanalitikai mérések végzése, anonim statisztikák készítése.
Személyes adatok köre: Azonosítószám, dátum, időpont
Az adatkezelés időtartama: A működéshez alapvetően szükséges sütik esetén a sütik egyedi lejárati idejéig. Az egyéb, hozzájárulás alapján lehelyezett sütik esetén az Ön hozzájárulásának visszavonásáig vagy az egyes sütik egyedi lejárati idejéig kezeli a NOVRECZKY Kft. A süti élettartamának leteltét követően automatikusan új felkérést fog kapni a hozzájárulás megtételére.
Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: Az adat megadásának elmaradása nem jár előrelátható következménnyel.
Ön is képes a sütiket törölni a saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik további alkalmazását. A süti beállítások módosításáról részletesen a böngésző súgójában vagy az alábbi linkekre kattintva olvashat:
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95582?hl=hu&ref_topic=3421433
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/S%C3%BCtik%20kezel%C3%A9se
Internet Explorer/Edge:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/ie-security-privacy-settings#ie=ie-9
Opera: http://help.opera.com/Windows/9.63/hu/cookies.html
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a GDPR előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:
o a hozzájárulás visszavonásának joga;
o személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés;
o helyesbítéshez való jog;
o adatkezelés korlátozása;
o törléshez való jog;
o tiltakozáshoz való jog;
o adathordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint a NOVRECZKY Kft.-nek Önnel szükségszerűen kommunikálnia kell, ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet a NOVRECZKY Kft. egyébként is kezel Önről).
Az adatkezeléssel kapcsolatos kéréseket és panaszokat legkésőbb 25 napon belül válaszolja meg a NOVRECZKY Kft.

A hozzájárulás visszavonásának joga
Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat a NOVRECZKY Kft. rendszereiből visszaállíthatatlanul törli.

A személyes adatokhoz való hozzáférés
Ön jogosult arra, hogy a NOVRECZKY Kft.-től visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és a következő információkról a NOVRECZKY Kft. tájékoztassa:
o az adatkezelés céljai;
o az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
o információ azon címzettek vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat a NOVRECZKY Kft. közölte vagy közölni fogja;
o a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
o az Ön azon joga, hogy kérelmezheti a NOVRECZKY Kft. -től az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
o a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
o ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
o az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben, az alkalmazott logikáról és arra vonatkozóan érthető információkról, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.
A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén a NOVRECZKY Kft. méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.
A személyes adatokhoz való hozzáférést a NOVRECZKY Kft. úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően, választása szerint személyes átvétel útján, emailben vagy postai úton juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat.
Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy mely személyes adatokhoz kér hozzáférést.

Helyesbítéshez való jog
Ön jogosult arra, hogy kérésére a NOVRECZKY Kft. késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.
Adatkezelés korlátozásához való jog
Ön jogosult arra, hogy kérésére a NOVRECZKY Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:
o Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy a NOVRECZKY Kft. ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
o az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból, ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
o a NOVRECZKY Kft-nek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
o Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de a NOVRECZKY Kft. jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy a NOVRECZKY Kft. jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
A NOVRECZKY Kft. az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja Önt.

Törléshez - elfeledtetéshez való jog
Ön jogosult arra, hogy a NOVRECZKY Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
o a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat a NOVRECZKY Kft. gyűjtötte vagy más módon kezelte;
o Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
o Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
o a személyes adatokat a NOVRECZKY Kft. jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
o a személyes adatokat a NOVRECZKY Kft. által alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
Ha a NOVRECZKY Kft. bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével, köteles megtenni az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve a technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.
A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges az alábbiak valamelyikéhez:
o a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
o a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése érdekében;
o jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Tiltakozáshoz való jog
Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben a NOVRECZKY Kft. a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos érdekek indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon, az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok, a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Adathordozhatósághoz való jog
Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje a NOVRECZKY Kft.-től, hogy az Öntől gyűjtött adatokat, az Ön által megjelölt formátumban bocsássa az Ön rendelkezésére. Ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Jogorvoslati jogok
Az érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. Az eljárás különös szabályait az Info tv. 23. §-a tartalmazza. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. A per elbírálása a Törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti Törvényszék előtt is megindítható. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, az adatkezelés korlátozására, az adatok törlésére, az automatizált döntéshozatallal hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezheti.
Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni arra vonatkozóan, hogy a személyes adatai kezelésével összefüggésben jogsérelem következett be, vagy ennek közvetlen veszélye fennáll az alábbi elérhetőségeken:
1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
Telefon: +36 (1) 391-1400
E-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu

Valamely eljárás megkezdése előtt érdemes a NOVRECZKY Kft.-nek elküldeni a panaszt, a probléma gyors és hatékony orvoslása érdekében.
Bármely további kérdésével, továbbá kérelmek, panaszok vagy incidensek bejelentésével forduljon a NOVRECZKY Kft. képviselőjéhez az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: novreczky@novreczky.eu
Telefon: +36-72-522-807